Nakon pretresa: U BiH uhapšena jedna osoba zbog posjedovanja opojne droge

0
Radiosarajevo.ba
Nakon pretresa: U BiH uhapšena jedna osoba zbog posjedovanja opojne droge

Dana, 15. oktobra 2024. godine, policijski službenici Federalne uprave policije, Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga su pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Sarajeva, a vezano za dokumentovanje krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, izvršen je pretres lica inicijala M.H. (1991) iz Travnika. Pretresanje osobe izvršeno je zbog postojanja osnova sumnje u činjenje predmetnog krivičnog djela“, kojom prilikom je pronađeno cca 350 gr opojne droge "Amfetamin".

Navedena osoba se sumnjiči da je na području Kantona Sarajevo, neovlašteno nabavljao opojnu drogu "Amfetamin" koju je potom skrivao i transportovao na područje Srednjobosanskog kantona s namjerom daljnjeg stavljanja u promet.

Nova nesreća u BiH: Automobil završio na krovu, ima povrijeđenih

Osoba lišena slobode je kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će o njegovom daljnjem statusu odlučivati Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak