Nakon ponovnog brojanja glasova: SDA objavila da imaju još jednog načelnika

4
Radiosarajevo.ba
Nakon ponovnog brojanja glasova: SDA objavila da imaju još jednog načelnika

Stranka demokratske akcije (SDA) Bosanski Petrovac danas, 28. oktobra je na društvenim mrežama objavila kako je njihov kandidat za načelnika Mahmut Jukić pobijedio nakon ponovnog brojanja glasova.

"Nakon ponovnog brojanja glasova u izbornoj jedinici 030 Bosanski Petrovac, došlo je do promjene: naš kandidat za načelnika, Mahmut Jukić, ostvario je prednost od 4 glasova u odnosu na kandidata SNSD-a, čime smo zadržali poziciju načelnika općine Bosanski Petrovac.

Mnoge nepravilnosti utvrđene ponovnim brojanjem ćemo prijavit i tražiti odgovornost za svaki birački odbor ponaosob.

Desetine hiljada ljudi na ulicama protestuju nakon sumnjive pobjede milijardera bliskog Rusiji

Oni koji su svoj glas dali 'nezavisnom' kandidatu bez ikakvih šansi za pobjedu sada su, nadamo se, uvidjeli posljedice svog izbora i neka im ovo bude pouka za ubuduće.

SDA je uspjela pobijediti sve probosanske ujedinjene stranke, kao i sve ujedinjene srpske stranke, što potvrđuje da imamo najveće povjerenje građana u Bosanskom Petrovcu.

Održana hitna sjednica: CIK objavio gdje će se ponovo brojati glasovi

Hvala našim glasačima na strpljenju tokom proteklih mjesec dana. SDA je radila na terenu, ispunjavala obećanja, očistila se od onih koji su u njoj tražili samo lične interese, pružila priliku mladim i novim licima i time ostvarila historijski rezultat", naveli su iz SDA.

Podsjetimo, kandidatkinja SNSD-a Bobana Velaga Lepić pobijedila s glasom razlike, 1.151 naspram 1.150, nakon čega su se iz SDA žalili Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Herccegovine koja je naredila novo brojanje glasova.

Više o lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak