Nakon katastrofalnih poplava u BiH: Meteorolozi otkrivaju šta nas čeka u narednim danima

1
Radiosarajevo.ba
Nakon katastrofalnih poplava u BiH: Meteorolozi otkrivaju šta nas čeka u narednim danima

Nakon teških poplava i klizišta koja su pogodila Bosnu i Hercegovinu, meteorolozi iz bh. meteo službe oglasili su se s novim informacijama o vremenskim prilikama.

Iako se promjenjivo vrijeme nastavlja, glavnina padavina je, srećom, iza nas, što predstavlja olakšavajuću okolnost za područja pogođena ovim prirodnim nepogodama.

Večeras i u noći na subotu (5. oktobra) očekuje se kiša slabog do umjerenog intenziteta na sjeverozapadu i zapadu zemlje, dok će u ostatku BiH biti suho i pretežno oblačno vrijeme, s mogućnošću prolaznih padavina do 10 l/m².

Nermin Bise: 'Scene koje gledate u SF filmovima su blaga verzija. Ponestaje mi riječi'

U subotu, 5. oktobra, se predviđa većinom suho prijepodne, ali poslijepodne i navečer dolazi do nestabilnog vremena s kišom i pljuskovima. U nekim dijelovima zemlje, lokalno izraženiji pljuskovi mogu donijeti između 10 i 20 l/m².

Ujutro i tokom prijepodneva nedjelje (6. oktobra) očekuje se slabija kiša u istočnim dijelovima zemlje, dok će u ostatku BiH biti suho i pretežno oblačno. U poslijepodnevnim i večernjim satima, padavine će prestati uz postepeno smanjenje oblačnosti.

Temperatures tokom vikenda će se kretati između 12 i 17 °C, dok se na jugu očekuje oko 20 °C. Vjetar će biti slab do lokalno umjeren, s jugozapadnim smjerom u Hercegovini i na zapadu, dok će u ostatku zemlje puhati sjeverni vjetar.

Sljedeće sedmice nastavlja se promjenjivo vrijeme, ali nakon pretežno sunčanog ponedjeljka (7. oktobra) i većeg dijela utorka (8. oktobra), od utorka navečer i tokom noći na srijedu (9. oktobra) najavljuju se nove padavine uz kišu i pljuskove. Uz više sunčanog vremena, očekuje se i toplije, s dnevnim temperaturama između 20 i 26 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak