Nakon asistentice Nadire Kuljuh-Bolić, Univerzitet u Sarajevu se oprostio od dvoje profesora

0
Radiosarajevo.ba

Nakon Nadire Kuljuh-Bolić (38), više asistentice na Arhitektonskom fakultetu, koja je preminula 20. jula, Univerzitet u Sarajevu se oprostio od dvoje dugogodišnjih profesora u penziji, koji su skoro preminuli.

Riječ je Faruku Dilberoviću (83) i Drenki Šećerov Zečević (91), dugogodišnjim uposlenicima Medicinskog fakulteta u Sarajevu, koji se također oprostio od njih.

Faruk Dilberović je nosio zvanje doktora i bio je redovni profesor Univerziteta u Sarajevu, te šef Institita za anatomiju na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.

NiP: Pozivamo Bakira Izetbegovića, Željka Komšića i Semira Efendića da izađu pred građane

Preminuo je 21. jula u Columbusu, Ohio.

Drenka Šećerov Zečević je cijeli radni vijek provela je na Institutu za anatomiju. Predmet Anatomija čovjeka predavala je na Medicinskom, Stomatološkom i Farmaceutskom fakultetu u Sarajevu, 1958–1994. godine.

Preminula Nadira Kuljuh-Bolić, viša asistentica na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu

U karijeri je prošla sva naučna i nastavna zvanja – asistent, docent, vanredni i redovni profesor, profesor na postdiplomskim studijama, profesor emeritus.

Bila je šef Instituta za anatomiju u dva mandata i stručni konsultant na Klinici za transplantaciju organa i Institutu za rendgenologiju i radioterapiju Medicinskog fakulteta Univerzitetskog medicinskog centra u Sarajevu.

Povodom jubileja četrdeset godina od osnivanja Univerziteta u Sarajevu, dobila je Plaketu za unapređenje nastavnog procesa i afirmaciju naučnog rada. Dobitnik je i plaketa Medicinskog fakulteta u Sarajevu, povodom jubileja 30 i 40 godina od njegovog osnivanja, za podizanje ugleda fakulteta.

Preminula je 22. juna u Beogradu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak