'Nadamo se da će ovaj incident ujediniti građane BiH'

Radiosarajevo.ba
'Nadamo se da će ovaj incident ujediniti građane BiH'


Napad na američku ambasadu osudili su mnogi zvaničnici, među kojima i  Ambasador SAD-a u BiH Patrick Moon.

Ovaj napad nije nešto što će preusmjeriti aktivnosti i nastojanja koja Sjedinjene Američke Države poduzimaju ovdje. Sjedinjene Američke Države su prijatelj građana BiH i mi smo ovdje da ostanemo dugoročno, izjavio je Moon, na press konferenciji nakon jučerašnjeg napada na Ambasadu SAD-a u Sarajevu.

Mi ćemo, dodao je, nastaviti naše aktivnosti, nastavit ćemo raditi na pružanju podrške građanima BiH i saradnji s vlastima.

"Nadamo se da će se i ovaj incident iskoristiti da bi se građani BiH ujedinili i krenuli ka zajedničkom cilju i onome što je neophodno da urade kako bi postali dijelom Evrope", kazao je ambasador Moon.

Istaknuo je da cijene pozive i podršku koje su im upućene odmah nakon današnjeg incidenta od građana ove zemlje.

"Mi smo i dalje uz vas, mi ćemo već sutra nastaviti raditi na našim nastojanjima da vam pružimo podršku i da sarađujemo sa vašim vlastima. Iskreno cijenimo i podršku koju smo večeras dobili od Predsjedništva BiH kao i posjetu predsjedavajućeg Željka Komšića koji je došao da nas posjeti", kazao je ambasador Moon.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak