Načelnik Gradiške obećao pomoć radniku deportovanom iz Sočija

Radiosarajevo.ba
Načelnik Gradiške obećao pomoć radniku deportovanom iz Sočija

Načelnik Općine Gradiška Zoran Latinović primio je danas Radovana Biserčića, jednog od radnika koji je deportovan iz Rusije u nedavnoj aferi "Soči", te imajući u vidu teške socijalne prilike u kojima živi porodica Biserčića donio odluku o dodjeli jednokratne finansijske pomoći i iznalaženju mogućnosti za njegovo zaposlenje.

Biserčić je s više od trideset kolega iz Srbije i Bosne i Hercegovine, zbog neposjedovanja valjanih dokumenata za rad i boravak u Rusiji, danima boravio u zatvorskoj jedinici Federalne migracione službe u Sočiju, javlja Fena.

"Ovaj slučaj radnika iz Republike Srpske, koji su praktično bili žrtve trgovine ljudima, tragična je metafora ukupnog stanja u našem društvu jer su ljudi, zbog rješavanja osnovnih egzistencijalnih potreba koje ne mogu realizovati u zemlji, prisiljeni ulaziti i u rizike koji mogu imati tragičan epilog", rekao je načelnik Latinović.

Posebno je naglasio da je i afera „Soči“ posljedica duboke ekonomske i moralne krize kroz koju prolazi RS, te da se u tom kontekstu, oživljavanje privredne aktivnosti i otvaranje novih radnih mjesta nameće kao apsolutni nacionalni prioritet, saopćeno je iz Općine Gradiška.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak