Na ulicama prema Sarajevu danas veliki broj pripadnika EUFOR-a: Evo koji je razlog

7
Radiosarajevo.ba
Na ulicama prema Sarajevu danas veliki broj pripadnika EUFOR-a: Evo koji je razlog

Snage Europske unije (EUFOR) prošle sedmice izdali su saopćenje u kojem su bh. građanima poručili da će u ponedjeljak, 19. augusta, biti povećano kretanje vozila EUFOR-a od granice Bosne i Hercegovine prema Sarajevu.

Te pojačanje aktivnosti odvijat će se upravo danas, a podsjetimo da riječ o dolasku austrijske manevarske čete u Bosnu i Hercegovinu i u sklopu su redovne rotacije pripadnika EUFOR-a.

Nakon dolaska i integracije u strukturu EUFOR-a, prvi zadatak koji će ova četa dobiti će biti učestvovanje u vježbi “Brzi odgovor”.

Danas Dan žalosti na području Unsko-sanskog kantona

Kao što je portal Radiosarajevo.ba već pisao, vježba “Brzi odgovor” će se održati od 24. augusta do 16. septembra.

Manevarska četa iz Austrije bit će stacionirana u bazi u Butmiru kod Sarajeva.

EUFOR najavio vježbu "Brzi odgovor", u BiH dolaze vojnici iz 23 države

U godišnjoj vježbi EUFOR-a sudjelovat će snage EUFOR-a iz 23 zemlje već raspoređene u BiH, koje će privremeno biti ojačane rezervnim snagama iz Austrije, Mađarske, Rumunije i međunarodnim mirovnim snagama sa Kosova (KFOR – Kosovo Forces).

Svrha ove vježbe je da pokaže spremnost EUFOR-a i potvrdi njegovu stalnu podršku bosanskohercegovačkim partnerima u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak