Na Trebeviću se nastavlja potraga za Redžićem

Radiosarajevo.ba
Na Trebeviću se nastavlja potraga za Redžićem

Nakon što je prošle sedmice potraga za nestalim profesorom Sulejmanom Redžićem provedena na području sarajevske općine Stari Grad danas se nastavlja na Trebeviću, rekao je portparol MUPKS-a Irfan Nefić.

U današnju potragu, kazao je on za novinsku agenciju Fena, bit će uključena Jedinica za specijalističku podršku MUPKS-a, pripadnici Prve policijske uprave i rendžeri Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja. Direktor KJU Zaštićena prirodna područja Osman Delić kazao je Feni da su se rendžeri samoinicijativno uključili u potragu za profesorom Redžićem, a koje je MUPKS danas angažovao. 

Gorska služba spašavanja za danas, kako kaže načelnik Adnan Podžo, nije dobila nikakve upute od pripadnika MUPKS-a. Međutim, Podžo je naglasio da će u okviru redovnih aktivnosti članovi Gorske službe spašavanja u narednih pet dana dežurati na Bjelašnici, kada sankama planiraju pretražiti područje oko Velikog polja i puteva prema Javorniku

Akademik prof. dr Sulejman Redžić nestao je 7. januara, a policiji je njegov nestanak prijavljen dva dana poslije. Profesor Redžić je šef katedre za ekologiju i zaštitu prirodne okoline na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, gdje vodi i Centar za ekologiju i prirodne resurse i predsjednik Asocijacije nezavisnih intelektualaca "Krug 99".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak