Na mjestu gdje su poginule prosvjetne radnici bit će postavljena nova ograda

Fena
Na mjestu gdje su poginule prosvjetne radnici bit će postavljena nova ograda

Nakon teške saobraćajne nesreće 12. aprila ove godine na dijelu magistralnog puta Lapišnica-Ljubogošta, gdje su život izgubile četiri osobe, javno preduzeće "Putevi Republike Srpske“ dobilo je nalog da na toj dionici postaviti zaštitnu odbojnu ogradu u dužini od 100 metara.

To je urađeno na osnovu zaključka komisije koja je izvršila vanredan obilazak terena i snimanje saobraćajne signalizacije s ciljem preventivnog djelovanja i spriječavanja mogućih drugih nezgoda na toj dionici magistralnog puta.

Entitetsko Ministarstvo saobraćaja i veza formiralo je četveročlanu Komisiju za određivanje postavljanja saobraćajne signalizacije i opreme puta, koja je izvršila pregled lokacije.

Komisija je konstatovala da je ukupna dužina magistralnog puta M5, dionica međuentitetska granica RS Lapišnica-Ljubogošta 6.884 metara, a da tom dionicom dnevno prođe 7.464 vozila na dan (PGDS).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak