Na graničnom prijelazu kod Neuma zaplijenjeno 46 kg marihuane

Radiosarajevo.ba
Na graničnom prijelazu kod Neuma zaplijenjeno 46 kg marihuane

Na graničnom prijelazu Klek na ulazu u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine u zadnjih sedam dana zaplijenjeno 46 kilograma i 380 grama droge marihuane u vrijednosti od oko 200.000 KM. 

Droga je pronađena u prerađenim prtljažnicima dvaju osobnih vozila. Prva zapljena bila je 10. novembra kada je u automobilu  "mercedes" kojim je upravljao 38-godišnji Albanac proneđeno 58 paketa marihuane ukupne težine 31 kilogram i 420 grama, rečeno je danas na konferenciji novinare u Dubrovniku, u dubrovačko-neretvanskoj Policijskoj upravi, prenosi Fena. 

U četvrtak, 14. novembra na istom graničnom prijelazu u automobilu "BMW", kojim je upravljao 30-godišnji državljanin Makedonije, tokom granične kontrole pronađeni su paketi s ukpno 14 kilograma 959 grama marihuane.

Obojici krijumčara određen je istražni pritovor.

Sveukupna tržišna vrijednost zaplijenjene marihuane je oko 700.000 kuna, a u uličnoj prodaji na području Hrvatske vrijednost bi se popela na oko 2.300.000  kuna, rečeno je na konferenciji za novinare

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak