Na GP Doljani se čeka oko 45 minuta

Radiosarajevo.ba
Na GP Doljani se čeka oko 45 minuta

Dobra prohodnost puteva i pojačana frekvencija vozila, karakterišu danas saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini. S obzirom na visoke dnevne temperature, vozačima se savjetuje da duža putovanja planiraju u jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko ipak putuju tokom dana, da prave češće pauze.
Na izlazu iz BiH na GP Bosanska Gradiška čeka se pola sata

Na prijelazu Doljani
na izlazu iz BiH čeka se oko 45 minuta, a na prijelazu Crveni Grm na izlazu se čeka 20-ak minuta. Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška na ulazu u BiH čeka se oko dva sata. Stoga iz BiHAMK-a savjetuju korištenje prijelaza Jasenovac-Donja Gradina.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su kraća.


Na dionicama gdje su u toku sanacioni radovi obavezno je poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Živinice-Šički Brod, Tuzla-Srebrenik, Ključ-Bosanski Petrovac, Donji Vakuf-Jajce, Brnjaci-Kiseljak, Bugojno-Kupres, Lašva-Zenica i Karuše-Maglaj. 

Danas i narednih nekoliko dana, od 08 do 19 sati za saobraćaj će, zbog sanacionih radova, biti zatvorena dionica regionalnog puta R-471 Lukavac-Banovići (na dijelu od Svatovca do Vijenca). Za vrijeme obustave alternativni pravac je Svatovac-Živinice-Banovići. 

Također, danas počinju radovi na redovnom održavanju mosta na dionici M-17 Lašva-Zenica, pa će se u narednih nekoliko dana saobraćati naizmjenično-jednom trakom, objavila je novinska agencija Fena

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak