Na dženazu žrtvama poplava u Jablanici stigli Bećirović, Nikšić, Lendo, Ademović...

3
Radiosarajevo.ba

U Jablanici je u utorak, 15. oktobra, klanjana kolektivna dženaza svim žrtvama u Jablanici, tačnije, mještanima naselja Donja Jablanica i Zlate koji su svoje živote izgubili u katastrofalnim poplavama i klizištima koje su 4. oktobra pogodile ovo i još nekoliko mjesta u Bosni i Hercegovini.

Dženaza je klanjana u gradskom haremu "Jasen" u 14 sati za 19 osoba koje su život izgubile na području Jablanice.

Na dženazu je stigao predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović, kao i Nermin Nikšić, predsjednik Vlade FBiH.

Uživo | Hiljade ljudi u Jablanici na oproštaju od 19 žrtava tragedije u Bosni i Hercegovini

Tu je i potpredsjednik FBiH Refik Lendo, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Kemal Ademović, delegat SDA u Domu naroda PSBiH Safet Softić...

Dženazu je predvodio reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Husein-ef. Kavazović.

Nakon dženaze porodice žrtava će moći odlučiti na kojem mezarju će ukopati svoje najmilije.

Većina njih izrazila želju da stradalim članovima porodice, prijatelja i komšija posljednji počinak bude na mezarju u Donjoj Jablanici.

Podsjetimo, Donja Jablanica i naselje Zlate su u ovim katastrofalnim poplavama 4. oktobra pretrpjele najveće posljedice i kada je riječ o materijalnim oštećenjima, a i što je najgore, u ljudskim gubicima.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba od ranih jutarnjih sati je u Jablanici. Sva dešavanja iz Jablanice na našem portalu pratite iz minuta u minutu na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak