Na Doljanima se čeka 30 minuta

Radiosarajevo.ba
Na Doljanima se čeka 30 minuta

Na glavnim cestovnim pravcima promet teče bez smetnji i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi. Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa, priopćeno je iz Asocijacije automoboto klubova u BiH.

Na graničnom prijelazu Doljani pojačan je izlaz osobnih vozila, gdje se čeka oko 30 minuta, saopćeno je.

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. 

Na graničnom prijelazu Brčko - Gunja, mostom preko rijeke Save, promet teče usporeno za teretna vozila teža od 9 tona, zbog izmjeničnog propuštanja vozila i ograničenja brzine. 

Ograničenja

Zbog izvođenja radova na dionici M-4 Tuzla (Drežnik) - Šićki Brod promet je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave, alternativni pravci za vozila koja dolaze iz smjera Tuzle usmjeravaju se u naselju “Irac” na M-4, a vozila koja dolaze iz pravca Šićke petlje na raskrižju za “Siporex” usmjeravaju se na M-4.

Zbog izvođenja radova obustavljen je promet teretnih vozila na dionici M-5 Kaonik - Kiseljak u vremenu od 7 do 18 sati. Za vrijeme obustave, alternativni pravac je dionica A1 Zenica - Sarajevo.

Zbog izvođenja radova na dionici M-5 Travnik - Donji Vakuf na mostu preko prijevoja Komar, promet je obustavljen u vremenu od 7 do 17 sati. Za vrijeme obustave promet je preusmjeren preko Rostova (M-16.4 Novi Travnik - Bugojno).

Zbog održavanja sportskog natjecanja na lokaciji kanjona „Tijesno“, bit će potpuno obustavljen promet na dionici M-16 Banja Luka - Jajce danas u vremenu od 9 do 15 sati i od 19:30 do ponoći, te u nedjelju u vremenu od 10 do 15 sati.

Za vrijeme obustave, alternativni pravac je Banja Luka - Čađavica - Mrkonjić Grad.

Zbog izvođenja radova obustavljen je promet na dionici R-435 Konjic - Borci (dionica Glavčine - Borci) u vremenu od 09:00 do 13:00 sati i od 14:00 do 17:00 sati. 

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje zbog izvođenja radova prometuje se usporeno, jednim prometnim trakom. Na istoj je dionici zabrana prometovanja za teretna vozila iznad 12 tona.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak