Na Bjelašnici jutros 11 stepeni: Objavljena prognoza do utorka - bit će i kiše i sunca i grmljavine

2
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros 11 stepeni: Objavljena prognoza do utorka - bit će i kiše i sunca i grmljavine

Jutros je na u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne pretežno vedro, a u ostatku zemlje oblačno vrijeme. Na krajnjem jugoistoku Bosne pada slaba kiša.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 11; Ivan Sedlo, Sokolac 13; Bihać, Drvar, Livno 15; Bugojno, Sarajevo 16; Jajce, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica, Zenica 17; Široki Brijeg, Tuzla 18; Banja Luka, Gradačac, Trebinje, Zvornik 19; Bijeljina, Mostar, Neum 21; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 2 hPa je niži od normalog i lagano raste.

Bioprognoza: Nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom će usloviti relativno nepovoljnu biometeorološku sliku širom zemlje, te može negativno uticati na raspoloženje i radni elan kod osjetljivih osoba. Tegobe kod hroničnih bolesnika bi mogle biti izraženije. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti i prikladno se odjenuti.

Prof. dr. Enita Nakaš: Tačno je. Napuštam UNSA. Razlozi? Ima ih više, ali jedan je ključan

Danas će u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne preovladavati sunčano vrijeme. U ostatku zemlje jutro pretežno oblačno, uz postepeno smanjenje oblačnosti. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi, koji ponegdje mogu biti praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i na zapadu Bosne jugozapadni, a u ostalim područjima zapadnim i sjeverozapadni. Dnevna temperatura zraka od 26 do 32 °C. U Sarajevu jutro pretežno oblačno, uz postepeno smanjenje naoblake. Poslije podne je moguć lokalni pljusak. Dnevna temperatura zraka oko 29 °C.

U subotu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Poslije podne rijetki lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 33 °C. 

U nedjelju sunčano uz postepeno naoblačenje do kraja dana. U večernjim satima kiša se očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, a u noći sa nedjelje na ponedjeljak širom zemlje. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 28 do 34 °C. 

Pogledajte kakvo vrijeme nas očekuje narednih dana: Pred nama je nestabilna sedmica puna promjena

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Poslije podne prestanak padavina i djelimično razvedravanje u većini područja, osim u sjevernim područjima Bosne gdje se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 24, a dnevna od 23 do 29 °C. 

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar slab, uglavno, sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 19 do 24, na jugu do 26 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak