Na aerodromu Sarajevo lišen slobode državljanin SAD-a

Radiosarajevo.ba
Na aerodromu Sarajevo lišen slobode državljanin SAD-a


Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo lišili su slobode 18. aprila u 21.30 sati državljanina SAD-a S.M. (1982.) nakon što je pasoškom kontrolom na ulazu u BiH utvrđeno da su za njim raspisane potjernice Kantonalnog suda Tuzla, MUP-a Tuzlanskog kantona i FMUP-a zbog kaznenog djela 'razbojništva i teški slučajevi razbojničke krađe'.

S.M. će biti predat nadležnom organu na dalje postupanje, stoji u saopćenju iz Granične policije BiH, javlja novinska agencija Fena. 

Pripadnici Jedinice granične policije Bosanska Gradiška lišili su slobode bh. državljanina B.M. ( 1977.) 18. aprila na ulazu u BiH, na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, jer je graničnom kontrolom utvrđeno da je za njim Osnovni sud Zenica raspisao potjernicu zbog kaznenog djela 'ugrožavanje sigurnosti'. B.M. je predat Sudskoj policiji Odžak na dalje postupanje, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak