Muškarac se htio zapaliti ispred OHR-a

Radiosarajevo.ba


Nepoznati muškarac jutros, prije deset se pojavio ispred glavnog ulaza u objekat OHR-a, noseći, u jednoj ruci, kanister benzina, a u drugoj upaljač.

Ipak, prije nego što je uspio izvršiti ovaj tragični potez - samospaljivanje, na lice mjesta stigli su vatrogasci i policija, čiji su predstavnici, brzom intervencijom, oduzeli benzin od muškarca i priveli ga.

Kako smo doznali, prve procjene su da se radi o neuračunljivoj osobi koja je, pod pratnjom policije, odvedena u bolnicu, na psihijatrijski pregled.

Radi se o G.M. (1963.) iz Ilijaša, kojeg je policija i ranije privodila zbog sličnih incidenata. On je u junu 2009. na istom mjestu štrajkovao glađu tvrdeći da je najzaslužniji za hapšenje Radovana Karadžića, govoreći da ga je on, koristeći svoje posebne moći, locirao i da zaslužuje nagradu od pet miliona dolara. 

Glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić navela je da je zbrinuti muškarac prvo primljen na Kliniku urgentne medicine, potom na Kliniku za dermatovenerologiju zbog kožne iritacije, a potom je upućen na Psihijatrijsku kliniku KCUS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak