MUP SBK: Privedena 83 navijača uz 61 prekršajni nalog

Radiosarajevo.ba
MUP SBK: Privedena 83 navijača uz 61 prekršajni nalog


Ministarstvo unutrašnjih poslova SBK
objavilo je danas nove informacije o jučerašnjim navijačkim neredima koji su se u ranim popodnevnim satima desili u blizini Donjeg Vakufa.

Navijači Fudbalskog kluba Željezničar iz Sarajeva koji su se nalazili u pet kombi vozila i kretali se u pravcu Prijedora i navijača nogometnog kluba Borac iz Banja Luke koji su se nalazili u jednom autobusu i jednom kombi vozilu i kretali se u pravcu Sarajeva.

U pratnji navedenih grupa bile su angažirane policijske ophodnje Policijske stanice Donji Vakuf i Policijske stanice Travnik radi poduzimanja mjera na spriječavanju incidenata.

U sukobu je došlo do ozlijeđivanja više osoba od kojih: sedam policijskih službenika, devet navijača Borca, od koji su dva teže ozlijeđena, i jedan je smješten u CUM Koševo - Sarajevo, a jedan u Kantonalnu bolnicu - Travnik

Ozlijeđeno je i osam navijača Željezničara od kojih su dva navijača zadobila teže tjelesne ozljede i prevezeni su u Sarajevo na CUM Koševo i šest navijača koji su zadobili lakše tjelesne ozlijede prevezeni su u Kantonalnu bolnicu Travnik

U vremenu od 00.30 do 03.30 sati, naknadno je u bolnicu Koševo dovezeno još 6 navijača FK Željezničar, kod koji su konstatovane lakše tjelesne ozljede i svi su pušteni kući.

 Na obradu u Policijsku postaju Donji Vakuf privedena su 83 navijača, oba fudbalska kluba, od kojih je:

- 11 osoba saslušano u svojstvu svjedoka
- 4 osobe su lišene slobode, zbog osnova sumnje da su sudjelovali u tuči
- 61 osobi je uručen prekršajni nalog zbog narušavanja javnog reda i mira
- 7 malodobnih osoba je pušteno, jer nije bilo osnova za procesuiranje, saopćeno je iz Mupa SBK-a.

Podsjećamo, navijači su se sukobili prije početka utakmica 24. kola Premijer lige BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak