MUP RS i SIPA u međunarodnoj akciji protiv narkodilera

Radiosarajevo.ba
MUP RS i SIPA u međunarodnoj akciji protiv narkodilera


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske od ranih jutarnjih sati učestvuju u međunarodnoj policijskoj akciji 'Šetač', koju provode policijske agencije u regionu, na hapšenju osumnjičenih za trgovinu drogom.

U akciji učestvuje Jedinica za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije MUPRS-a, a pod nadzorom Tužilaštva BiH, potvrdila je za Fenu glasnogovornica MUPRS-a Mirna Šoja

Naglasila je da u akciji učestvuju ipolicije Crne Gore, Hrvatske i Srbije, a usmjerena je na hapšenja članova organizirane kriminalne grupe koja se bavila trgovinom opojnim drogama u zemljama regiona. 

"Ova međunarodna istraga započela je još prije nekoliko mjeseci, a danas se vrše pretresi na desetine lokacija u RS, ali i u drugim zemljama koje učestvuju u akciji", kazala je Šoja.

Asistenciju MUPRS-a, dodala je, pruža Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA), a u samim aktivnostim učestvuje i Okružno tužilaštvo Trebinje. 

"Dosad je uhapšeno više od 50 osoba u ove četiri zemlje, a sumnjiče se da su se kao članovi organizirane kriminalne grupe bavili trgovinom narkoticima i dosad je zaplijenjeno više od 350 kilograma opojne droge - skank, pola kilograma heroina, veća količina minsko-eksplozivnih sredstava, kao i veća količina ilegalnog naoružanja", precizirala je glasnogovornica MUPRS-a. 

Budući da pretresi još traju, više infromacija očekuje se tokom dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak