MUP: Razbojništvo, krađa automobila, prodaja droge...

Radiosarajevo.ba
MUP: Razbojništvo, krađa automobila, prodaja droge...

Četiri nepoznate maskirane osobe, uz prijetnju pištoljem, jučer oko 10 sati izvršile su razbojništvo nad S.N. iz Busovače dok se nalazio u trgovinskoj radnji Xin Cheng, u ulici Safeta Zajke bb, općina Novi Grad Sarajevo.

Tom prilikom od njega je otuđena veća suma novca u različitim valutama, kao i putničko motorno vozilo marke VW Passat, registarskih oznaka E01-J-268, vlasništvo S.F. iz Busovače, u kome se takođe nalazila veća suma novca u različitim valutama.

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, oko 16.25 sati na lokalitetu naselja Paljevo, općina Ilijaš, pronašli su putničko motorno vozilo marke VW Passat, registarskih oznaka E01-J-268, a preduzimaju se druge mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Istog dana, policijski službenici Druge PU, PS Novo Sarajevo su lišili su slobode D.A., rođen 1988. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Policijski službenici Četvrte PU, PS Ilidža su po prijavi radnika firme-skladišta sekundarnih sirovina Aida comerc d.o.o. Sarajevo, u krugu navedene firme, u ulici Pijačna bb, općina Ilidža, pronašli putničko motorno vozilo marke VW Golf II, bez registarskih tablica.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o vozilu koje je otuđeno 26. septembra iz ulice Zaima Šarca bb, općina Centar Sarajevo.

Istog dana u 16.30 sati lišeni su slobode L.A., rođen 1993. godine i K.Š., rođen 1970. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krađu navedenog vozila.

U toku proteklog dana, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajuči redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 289 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 38 vozača.

Iz saobraćaja su isključena 18 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, šest vozača bez položenog vozačkog ispita, tri osobe prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, četiri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i sedam vozila je isključeno jer je neregistrovano, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak