Mujezinović: Uskoro fond za zapošljavanje boraca

Radiosarajevo.ba
Mujezinović: Uskoro fond za zapošljavanje boraca
Premijer Federacije BiH /FBiH/ Mustafa Mujezinović najavio je da će pri Ministarstvu za boračka pitanja FBiH biti formiran fond za zapošljavanje boračke populacije.

On je naglasio da je u razgovorima sa boračkim organizacijama postignut visok stepen dogovora oko aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom, naglasivši da FBiH mora ispuniti obaveze prema Svjetskoj banci i usvojiti reformske zakone u vezi boračke populacije kako bi dobila drugu tranšu kredita.

Mujezinović je izrazio nadu da je FBiH na dobrom putu da to učini, naglasivši da onda dolazi treća tranša, kada bi FBiH mogla servisirati sve što treba i krenuti prema razvoju.

On je dodao da nakon toga dolazi i četvrta tranša kredita, namijenjena opštinama, te da postoji i peta tranša.

"Ukoliko uvedemo određene principe Svjetska banka će odmah dati 111 miliona dolara za BiH, od toga 87 miliona za FBiH", rekao je Mujezinović za OBN Televiziju i dodao da je ovo kratkoročni kredit, koji će moći vraćati ove generacije ako se iskoristi na pravi način.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak