Mostarac odgovor na žalbu dobio nakon 10 godina

Radiosarajevo.ba
Mostarac odgovor na žalbu dobio nakon 10 godina


Šefik Durkić iz Mostara je 4. decembra 2000. godine Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona uputio žalbu.

Iz ministarstva je 17. maja ove godine dobio pismeni odgovor da je njegova žalba zaprimljena, javlja Dnevni avaz! Sporost i neučinkovitost administracije u BiH više nije nikakva novost ili tema, ali slučaj Šefika Durkića je svakako za historiju.

Durkić je žalbu uputio zbog neuvezanog radnog staža i nemogućnosti da ostvari zdravstveno osiguranje. Odgovor na žalbu čekao je mjesecima, godinama, uspio se nekako penzionirati i onda je dobio odgovor, jedva se sjetivši o čemu se radi.

„U ovom dopisu od 17. maja 2011. Ministarstvo prvo konstatira da je zaprimilo moj žalbeni zahtjev od 4. decembra 2000. godine, a onda mi daje rok od sedam dana da dostavim dodatnu dokumentaciju kako bi mi bila uvažena žalba! Ako ne dostavim ono što mi traže, žalba će mi biti odbijena. Ovome zaista nemam šta dodati. Svaki komentar je suvišan“, kazao je Durkić, prenosi Avaz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak