Momčilo Krajišnik reagirao na presudu Radovanu Karadžiću

Radiosarajevo.ba
Momčilo Krajišnik reagirao na presudu Radovanu Karadžiću

Radovan Karadžić nije zagovarao, ni podržavao, ni vršio zločine, već je on istorijska ličnost koju današnja presuda Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu šalje u legendu, izjavio je prvi predsjednik Narodne skupštine Srpske Momčilo Krajišnik, također osuđeni ratni zločinac.

On smatra da je presuda kojom je Karadžić osuđen na doživotnu kaznu zatvora strašna i da ona nikome neće donijeti korist, a donijeće mnogo štete u BiH: "Iznenađuje me da nijedan dio njegove žalbe nije uvažen. To je pogubno. Imao sam optimizam da će Mehanizam pokazati više objektivnosti i da će imati hrabrosti da donese odluku koja je adekvatna. U današnjem vremenu, kada je Haški tribunal u pitanju, teško je da dođemo do pravde i istine", izjavio je Krajišnik Srni.

Krajišnik je podsjetio da je i on akter skoro svih aktivnosti u kojima je u ratu učestvovao Karadžić, naglašavajući da može sa sigurnošću da tvrdi da Karadžić nije ni zagovarao, ni podržavao, niti vršio zločine.

"Karadžić je istorijska ličnost, a ovakva presuda ga, u stvari, šalje u legendu. Tako je suđeno - da bez žrtve nema ni slave", istakao je Krajišnik.

Sve o presudi Radovanu Karadžiću čitajte na ovom LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak