Modriča: Dvojica maloljetnika pucala iz automatske puške

Radiosarajevo.ba
Modriča: Dvojica maloljetnika pucala iz automatske puške

Dvojica maloljetnika starosti 16 i 17 godina, ispalila su jučer (srijeda) iz automatske puške nekoliko hitaca u zrak u blizini lateralnog kanala u naselju Dobrinja kod Modriče, priopćeno je iz Centra javne sigurnosti Doboj. 

Roditelj od jednog maloljetnika policiji je dobrovoljno predao 17 komada puščanog streljiva, dok je roditelj drugog maloljetnika predao automatsku pušku s preklopnim kundakom, okvir, 266 komada pripadajućih metaka i dva metalna redenika, javila je Fena

Na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Modriča izvršeni su pretresi kuća i pomoćnih prostorija vlasništvo roditelja maloljetnika, prilikom čega je kod jedne osobe pronađena i izuzeta lovačka puška za koju je posjedovao oružni list i 22 komada streljiva kalibra 22 mm. 

Nakon dokumentiranja, protiv roditelja koji su posjedovali oružje i streljivo, koje je građanima zabranjeno za držanje, Okružnom tužiteljstvu Doboj bit će dostavljeno izvješće o počinjenom kaznenom djelu nedozvoljene proizvodnje i promet oružja ili eksplozivnih materija, stoji u priopćenju iz CJS Doboj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak