Mnogi se opraštaju od stradalih u nesreći kod Visokog: "Sve se odjednom poravna, postaje besmisleno"

4
Radiosarajevo.ba
Mnogi se opraštaju od stradalih u nesreći kod Visokog: "Sve se odjednom poravna, postaje besmisleno"

Četiri mlade osobe izgubile su život u stravičnoj nesreći u mjestu Dobrinje kod Visokog u četvrtak, 10. oktobra.

U automobilu marke Mercedes, koje je završilo u rijeci Bosni, nalazile su se tri djevojke i dva momka, a jedan od mladića je pukom srećom preživio.

Riječ je o Arminu Paščuloviću i Branki Dusper iz Kiseljaka, Amini Kardaš iz Visokog, te Sarah Savić iz Sarajeva.

Almir Imširević: O Dramadžiluku, festivalu MESS i teataru u Sarajevu pod opsadom

B.M. je prošao s teškim tjelesnim povredama i nalazi se na KCUS-u. Pretpostavlja se da je on ispao iz vozila prije nego je završilo u rijeci.

Cijela Bosna i Hercegovina je zavijena u crno i potresena ovom velikom tragedijom. Četiri mlada života su prerano ugašena. Porodica i prijatelji se emotivnim objavama opraštaju od stradalih, ali i svi koji su ih poznavali izražavaju saučešće i tugu.

"Kada nam odlazi neko drag, ne boli samo njegova smrt već i život koji je mogao još da traje a ugasio se. Bole pobjede podjednako kao porazi, uspjesi podjednako kao neuspjesi i sve se, odjednom na trenutak, poravna, postaje besmisleno, prazno. Boli to što nećemo više moći da ga vidimo i što neće moći da nam se javi.

Kada nam odlazi neko drag, ne boli samo bol, boli sve drugo. Boli što zauvijek nestaje i što ga više nigdje neće biti.

Boli saznanje da nikada više neće moći da se raduje, da se smije, mašta, trči, plače, voli. Boli sve ono što je mogao da uradi, a nije.

Kada nam odlazi neko drag, sve odjednom stane, zaustavi se na trenutak i podsjeti na prolaznost, na godine koje su prošle i koje će proći. Da ti dragi Allah dž.š. podari lijepi Dzennet, a porodici sabur", glasila je jedna potresna objava posvećena stradalom Arminu Paščuloviću.

"Tuga i žalost mladosti počivali u miru", "Porodicama iskreno saučešće", "Velika tuga i žalost", "Velika tuga, tužno da tužnije ne može da bude, draga djeco, počivajte u miru Božijem", "Svaka riječ za utjehu crnim roditeljima je mala", neki su od komentara na društvenim mrežama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak