Mladić danas o haškoj ponudi za branioca

Radiosarajevo.ba
Mladić danas o haškoj ponudi za branioca

Haški optuženik Ratko Mladić, danas bi trebao odlučiti hoće li prihvatiti trećeg po redu advokata kojeg mu za branioca nudi Haški tribunal. 

Mladić je do sada insistirao da ga pred Haškim tribunalom zastupaju Miloš Šaljić iz Beograda i profesor međunarodnog prava iz Moskve Aleksandar Mezjajev, koje je Mladić već predložio za svoje branioce u Haagu. 

Advokat Šaljić izjavio je da su on i ruski advokat Aleksandar Mezjajev predali jučer Haškom tribunalu originale dokumenata koji su neophodni da se upotpuni zahtjev za njihovo imenovanje za Mladićeve branioce.

Mladić je ovaj zahtjev uputio uoči izjašnjavanja o optužnici, zakazanog za 4. juli, ali ga Haški tribunal nije odobrio i naložio je da Mladića do donošenja odluke o njegovom zahtjevu, zastupa branilac po službenoj dužnosti Aleksandar Aleksić.

Komentarišući informaciju koju je objavila RTV B92 da je jedan od Mladićevih potencijalnih branilaca Branko Lukić, beogradski advokat,  Šaljić je rekao da su to nagađanja.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak