Mladi SDP-a osudili prijetnje Suljagiću

Radiosarajevo.ba
Mladi SDP-a osudili prijetnje Suljagiću

„Metak u koverti“ nije prijetnja samo ministru koji se drznuo zalagati se za promjene, to je prijetnja svakom pojedincu, instituciji i organizaciji, svakome ko nastoji izdići naše društvo iznad predrasuda,podjela i mržnje koja već godinama prožima Bosnu i Hercegovinu.

Emir Suljagić podnio neopozivu ostavku

Saopštilo je ovo predsjedništvo Foruma mladih SDP BiH koje je najoštrije osudilo prijetnje upućene ministru obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo Emiru Suljagiću. Napominjemo da je Suljagić na ovu funkciju imenovan kao kadar SDP-a, no čelništvo ove stranke još se nije oglasilo o cijelom slučaju.

Zanimljivo, podršku Suljagiću među prvima je uputila Naša stranka, saopštenjem koje je potpisao član stranačkog predsjedništva Peđa Kojović.

A, mladi SDP-a traže od mjerodavnih institucija da poduzmu sve potrebne radnje kako bi se ministar Suljagić i njegova obitelj osjećali sigurnima.

„Žalosno je da ministar koji radom odgovara na nerad, argumentima na provokacije te brojnim planovima na zatečeni kaos, mora ponuditi ostavku; i to ne zbog toga što mu je ubijena želja za ostvarenje pozitivnih promjena, već zbog straha da mu zbog te želje bude ugrožena porodica“, istaknuo je generalni sekretar FOM SDP BiH Aldi Halilović.

Predsjedništvo FOM SDP BiH pozvalo je Vladu i Skupštinu Kantona Sarajevo, sve političke subjekte i cjelokupnu javnost da dignu svoj glas protiv primjene barbarskih, nasilničkih metoda u stišavanju neistomišljenika.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak