Mladen Ivanić: Idem u Sarajevo na posao

Radiosarajevo.ba
Mladen Ivanić: Idem u Sarajevo na posao

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić izjavio je danas da od SNSD-a i SDS-a, kao stranaka vladajuće 'šestorke', zavisi da li će se predstavnici iz RS-a pojaviti sutra na nastavku 49. sjednice Kolegija ovog doma u proširenom sastavu koji je sazvao predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta BiH Denis Bećirović.

Ivanić je u izjavi novinarima u Banjoj Luci potvrdio je da on i danas ide na posao u Sarajevo i sastat će se sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Philipom Reekerom koji boravi u jednodnevnoj posjeti Sarajevu.

"Meni je garancija koju je dao direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Himzo Selimović dovoljna i ne plašim se da odem u Sarajevo. Ako neko ima namjeru da nešto uradi, red je da uradi prije meni, nego nekom drugom", rekao je Ivanić i dodao da ipak razumije i neke kolege kojima to nije dovoljno.

On je kazao da je usaglašen prijedlog Vijeća ministara BiH o jedinstvenom matičnom broju prihvatljiv za poslanike RS i da ne zna u čemu je problem i zašto bi se oni pravdali u vezi s tim pitanjem, jer bi to trebalo da uradi SDPBiH, "budući da su ponudili kontraprijedlog i napravili opću gužvu".

"Ne znam šta će SNSD i SDS odlučiti", dodao je on.

PDP, kazao je, ne razmišlja o mogućem ulasku u vlast, u eventulanoj prekompoziciji vlasti. Potvrdio je da predstavnike te stranke niko dosad nije kontaktirao na tu temu, javlja agencija Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak