Mladen Bosić: Razjasnili smo nesporazume

Radiosarajevo.ba
Mladen Bosić: Razjasnili smo nesporazume


Interes RS-a je da se zajedno nastupa u zajedničkim organima BiH, potvrdio je večeras predsjendik SDS-a Mladen Bosić nakon što je na stranačkom sastanku s SNSD-om dogovoreno da se ojača provođenje platforme o zajedničkom djelovanju te dvije stranke na nivou BiH.

"Nesuglasnice, različita mišljenja i nesporazume u najvećem dijelu smo razjasnili na današnjem sastanku", kazao je Bosić na pres-konferenciji u Banjoj Luci.

Dogovoreno je kako će u budućnosti djelovati da ne bi bilo takvih nesuglasica, a u tome treba da pomogne zajedničko koordinaciono tijelo, jer je, ponovio je, interes RS-a izvan stranačkih intresa.

Bosić je kazao da je opredjeljenje da postoji zajednički nastup stranaka iz RS-a i nakon narednih općih izbora, bez obzira ko bude u vlasti.

"Dogovorili smo se da zajednički spriječimo prenošenje krize iz FBiH i na RS i ukupno na BiH, ali ne možemo puno uraditi oko onoga što se dešava u FBiH i očekujemo da vidimo da li će biti postignut dogovor oko odluke 'Sejdić-Finci'", kazao je on.

Na sastanku delegacija SNSD-a i SDS-a u Banjoj Luci razgovarano je i državnom Sudu i Tužilaštvu te Ustvanom sudu BiH i konstatirali da te institucije, kako je ustvrdio Bosić, „postaju oružje u borbi protiv Dejtonskog sporazuma i na neki način se iskorištavaju za destabilizaciju ukupnih prilika“.

Kada je u pitanju popis stanovništav u BiH, SDS smatra da je on u interesu RS-a i da također treba riješiti pitanje razgraničenja između entiteta, što je, kaže dejtonska kategorija.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je nakon ovog sastanka također dodao i da će svi oni koji budu postupali izvan platforme o zajedničkom djelovanju, bilo da su iz SNSD-a ili SDS-a, otići će s pozicija na kojima su sada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak