Mještani Zelenog vira žele da se otcijepe od Mjesne zajednice

Radiosarajevo.ba
Mještani Zelenog vira žele da se otcijepe od Mjesne zajednice

Mještani naselja Zeleni vir, koje pripada Mjesnoj zajednici Vrbanja, žele da osnuju novu mjesnu zajednicu, a tim povodom uskoro će se izjasniti i u vidu peticije koja će biti upućena na razmatranje nadležnim organima.

Nosilac ove inicijative, kao i svih dosadašnjih inicijativa vezanih za Zeleni vir i Vrbanju, jeste Udruženje građana "Zeleni vir", u kome smatraju da do sada njihovo naselje nije dobilo dovoljno pažnje i zalaganja u sklopu Mjesne zajednice Vrbanja, piše "Press RS" u izdanju za utorak.

"Želja nam je da u naselju stvorimo neki minimum uslova za normalan život, prvenstveno insistiranjem na prioritetnim problemima sa kojima se srećemo ovdje, ali i organizovanjem događaja i manifestacija, dok bi briga o socijalno ugroženima bila prioritet. Savjet Mjesne zajednice Vrbanja, kome pripadamo trenutno, jednostavno nas ne vidi kao dio mjesne zajednice. Sve probleme smo i do sada rješavali preko udruženja građana, od košenja trave, do izgradnje infrastrukture. Nikada nas niko iz Savjeta nije obišao ni da porazgovara sa nama, da naprave bilo kakav sastanak sa mještanima", kažu u Udruženju "Zeleni vir", objavile su Nezavisne.

Nova mjesna zajednica prostirala bi se, kako kažu mještani, od groblja do granice sa opštinom Čelinac. Radi se o nekih 200 domaćinstava, sa oko 800 stanovnika. Već odavno u ovom delu grada postoji potreba za još jednom ambulantom, jer ima priličan broj starih i slabo pokretnih ljudi. Naredni korak će, kako kažu, biti skupljanje potpisa za ovu inicijativu, a zbog dosadašnjeg odnosa nadležnih prema ovom naselju, podrška stanovništva je, kako kažu, prilično jaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak