Misteriozno trovanje Ultrasa

Radiosarajevo.ba
Misteriozno trovanje Ultrasa

 Navijači mostarskog Zrinjskog neće po dobrom pamtiti gostovanje svog kluba u Trebinju. Naime, Ultrasi koji su pratili utakmicu na trebinjskim Policama, na poluvremenu je tražilo osvježenje od službenih osoba, a svi koji su pili vodu, po povratku u Mostar, osjetili su simptome trovanja, prenosi portal bljesak.info.

''Mikrobiološkim metodama ustanovljena su lakša akutna trovanja kod sedam pacijenata sa simptomima mučnina, povraćanja, boli u trbuhu, te povišene tjelesne temperature. Nakon liječničkog tretmana na Klinici za infektivne bolesti Kliničke bolnice Mostar otpušteni su na kućno liječenje", rekli su za bljesak.info iz Ureda sa odnose s javnošću KB-a Mostar.

Točan broj osoba sa simptomima trovanja nije moguće utvrditi u ovom trenutku, jer se po povratku iz Trebinja veliki broj obratio svojim obiteljskim liječnicima, koji su ih, uz preporuku za uzimanje tekućine i mirovanje, pustili na kućno liječenje, piše bljesak.info

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak