Mirso Švicarac uhapšen u Hrvatskoj

Radiosarajevo.ba
Mirso Švicarac uhapšen u Hrvatskoj

Mersed Hadžić zvani Mirso Švicarac uhapšen je u Hrvatskoj 5. marta na osnovu Interpolove potjernice, nakon dva mjeseca skrivanja, prenosi Federalna.ba, informaciju koju su dobili iz MUP-a Republike Hrvatske.

Podsjetimo, međunarodnu potjernicu za njim raspisao je Ured Interpola iz Sarajeva 13. januara 2012. godine, nakon što se krajem prošle godine nije želio dobrovoljno javiti u tuzlanski zatvor na izdražavanje dvoipogodišnje kazne, dosuđene zbog pokušaja ubistva Fatmira Mujaja u sarajevskom klubu Incognito, koje se dogodilo krajem 2008. godine.

Trenutno je Hadžić smješten u pritvorskoj jedinici u Hrvatskoj, odakle čeka na deportaciju u BiH, a nakon što iz ekstradicijskog pritvora bude izručen u BiH, Švicarac će kaznu izdržavati u zeničkom zatvoru.

Za bjekstvo Hadžića, sud ne može izricati nikakve sankcije, ali zavod u kojem će izdržavati kaznu po svojim internim aktima ima osnova da ga sankcioniše.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak