Mirni protesti održani i u Mostaru

Radiosarajevo.ba
Mirni protesti održani i u Mostaru

Stotinjak građana Mostara i danas je protestiralo na Španjolskom trgu tražeći ispunjenje svojih zahtjeva, koje su predstavnici Plenuma građana i građanki Mostara uručili predsjedniku Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Ramizu Jelovcu.


 Uz razne transparente i povike upućene prema predstavnicima vlasti HNK-a, građani su i na današnjim protestima zatražili ispunjenje zahtjeva s Plenuma, među kojima su i smjena kantonalne Vlade te ukidanje beneficija i paušala političarima.  
 
Kako prenosi Fena, Denis Pajić, aktivni sudionik prosvjeda i Plenuma građana Mostara kazao je kako od Skupštine HNK-a očekuje da na narednoj sjednici usvoji zahtjeve Plenuma, jer bi od nje "bilo nemoralno da ignorira zahtjeve građana". 
 
Inače, Plenum je prema županijskoj Skupštini uputio četiri zahtjeva, koji bi se, kako je danas obećano, trebali razmatrati na izvanrednoj sjednici Skupštine. 
 
Na današnjem Plenumu koji je zakazan za poslijepodne neće se više iznositi zahtjevi već se raspravljati o već upućenim zahtjevima. 
 
Osim ostavke Vlade HNK-a, Plenum traži ukidanje paušala i beneficija političarima i usklađivanje njihovih plaća s prosječnim radničkim plaćama, usvajanje zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i obitelji s djecom na razini HNK-a, zatim traži službeni izvještaj kantonalnog MUP-a o protestima u Mostaru i aktivnostima koje poduzimaju u procjeni sigurnosnog stanja u HNK-u kao i imena svih osoba koje su privedene na informativne razgovore te koje su kažnjene novčano ili je protiv njih pokrenut krivični postupak. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak