Ministar Ramo Isak otkrio zašto spot Snaga naroda još nije uklonjen sa društvenih mreža

19
A. S.
Ministar Ramo Isak otkrio zašto spot Snaga naroda još nije uklonjen sa društvenih mreža

Ramo Isak, federalni ministar unutrašnjih poslova i lider stranke Snaga naroda, uputio je žalbu Apelacionom odjeljenju Suda Bosne i Hercegovine zbog odluke Centralne izborne komisije da njegovu stranku kazni novčanom kaznom od 6.000 KM zbog objave muzičkog spota koji se smatra preuranjenom izbornom kampanjom, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, iz CIK-a BiH su ministru Rami Isaku podvukli da mora ukloniti i sporni spot.

Kako je za naš portal potvrđeno odluka CiK-a o izricanju sankcija stranki Snaga naroda nije pravosnažna, jer je na tu odluku uložena žalba Apelacionom odjelu Suda BiH.

BiH izgubila 70 miliona eura. Iz Delegacije EU poručili: 'Vrata za nove projekte nisu zatvorena'

Iz Suda BiH su potvrdili da su 12. jula zaprimili žalbu stranke Snaga naroda, podnesenu protiv odluke CIK-a.

Podsjetimo, Ramo Isak je 23. juna objavio spot za pjesmu Snaga naroda na kojem je i heroj Srebrenice Naser Orić, a ministar je poslije objave poručio: “Zamislite šta ćemo da uradimo za predizbornu kampanju, ima država da gori”.

CIK BiH kaznio Ramu Isaka zbog spota: Evo koliko mora platiti, a mora ukloniti i video

Spot je sniman u nekoliko gradova, između ostalog, u Mostaru, Sarajevu, Banjoj Luci i do sada je na YouTube kanalu stranke zabilježio skoro 300.000 pregleda.

CIK je 9. jula donio odluku o kazni stranke Snaga naroda, o čemu je portal Radiosarajevo.ba pisao ranije i naloženo mu je da ukloni spot.

Ramo Isak o spotu 'Snaga naroda': Ovakvih pjesama će biti još! Ima država da gori!

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je u srijedu, 17. jula, ministra Ramu Isaka, kako bismo dobili precizan odgovor kada će sa društvenih platformi skinuti sporni spor svoje stranke.

Još uvijek nisam zaprimio odluku Suda Bosne i Hercegovine. O suštini njenog sadržaja upoznat sam putem medija. Ja sam legalista... Za mene su odluke Suda Bosne i Hercegovine obavezujuće i nemam namjeru se upuštati u njihovo komentarisanje”, kazao je ministar Ramo Isak za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak