Ministar Radončić posjetio Srebrenicu

Radiosarajevo.ba
Ministar Radončić posjetio Srebrenicu

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić danas je boravio u radnoj posjeti Općini Srebrenica. 

On je posjetio Memorijalni centar Potočari i proučio Fatihu za žrtve genocida, a zatim je razgovarao s načelnikom Općine Srebrenica Ćamilom Durakovićem. 

Glavna tema razgovora bila je sigurnost za vrijeme obilježavanja 18. godišnjice genocida u Srebrenici. 

''Mi smo danas došli u posjetu načelniku, istovremeno predsjedniku Organizacionog odbora Ćamilu Durakoviću da se upoznamo kako idu pripreme za 11. juli. To je naša obaveza, a vrlo smo zadovoljni svime i to ne treba šire eloborirati. Sigurnost je tu i ne treba ništa potpuno govoriti'', izjavio je Radončić za Agenciju FENA. 

Na novinarsko pitanje kako komentariše funkcionisanje aktuelne vladajuće četvroke, Radončić je odgovorio da "tu ne postoji nikakva četvorka, to je psihološki politička zamka".

''Postoji dvojka na nivou Federacije, a da SDP i mi kao SBB nismo zadovoljni tim radom i na kraju nisu zadovoljni ni građani. Mislim nešto što se zove odnos snaga u Parlamentu nije dobio svoje ogledalo u Vladi. Možemo govoriti da je vlada SBB, HDZ i SDP jedan pokušaj koji nije uspio opstrukcijama SDA ili nedovoljnim entuzijazmom SDP-a. U svakome slučaju mislim da je to priča koja je već potrošena. Mislim da je krajnje vrijeme da se sve stvari presele u parlament ako hoćemo da radimo brže i efikasnije u korist Bosne i Hercegovine'', poručio je Radončić. 

Načelnik Duraković je u izjavi za Fenu prokomentirao da posjeta ministra sigurnosti BiH Radončića mnogo znači i govori da je aspekta sigurnosti sve u redu i da se može slobodno početi s obilježavanjem 18. godišnjice gencoida u Srebrenici. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak