Ministar Nešić imao verbalni sukob sa suspendovanim policajcem u Sarajevu: 'Niko me neće ušutkati'

44
A. S.
Ministar Nešić imao verbalni sukob sa suspendovanim policajcem u Sarajevu: 'Niko me neće ušutkati'

Ranije suspendirani pripadnik Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u srijedu, 2. oktobra, između 12 i 13 sati u sarajevskom naselju Otoka, ponovo je imao verbalni sukob na kolonu pod pratnjom ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića.

Prema informacijama do kojih smo došli, suspendovani pripadnik sarajevske policije negodovao je zbog načina vožnje vozila pod pratnjom te je presjekao kolonu i verbalno ih napao.

Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je ministar Nenad Nešić.

Biden najavio nove sankcije: "Očito je da je Iran debelo skrenuo s puta..."

"Već drugi put se ovo dešava i ne možemo kazati da je ovo incident. Očigledno se radi o namjeri da se napadnem i ja i moje obezbjeđenje. On je prvo iz svog automobila izletio prema mom vozilu, a zatim i mog obezbjeđenja.

Prvo je ušao u verbalni sukob, a kasnije pokazivao i elemente nasilja. Prema informacijama koja sam dobio, radi se o suspendovanom i bivšem sarajevskom policajcu", kazao je Nešić.

Na naše pitanje da li su neki postupci ministra izazvali takvu reakciju policajca, Nešić je rekao:

"Ukoliko nekome smeta što ja iznosim o srpskim žrtvama, ja ću nastaviti to iznositi. Uvažam sve žrtve u BiH bez obzira na vjeru i naciju. Smatram da svaka žrtva zaslužuje poštovanje. Niko me neće ušutkati".

Kako saznaje naš portal, nakon verbalnog sukoba u naselju Otoka, uslijedila je reakcija Nešićevog osiguranja, a ubrzo je stiglo i pojačanje iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH (DKPT).

Slučaj je preuzelo Tužilaštvo BiH i protiv ranije suspendovanog pripadnika sarajevske policije bit će podnesena prijava.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o osobi koja je pred izbacivanjem iz sarajevske policije i kojoj su već oduzete dozvole za pristup podacima. Nezvanično, riječ je o osobi inicijala B. S.

Prvi put ministar sigurnosti BiH tvrdio je da je napadnut i 21. augusta ove godine.

Iz MUP-a KS su potvrdili da su u 11:45 sati policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koji inače osiguravaju zvaničnike i diplomate, pozvali policijske službenike Policijske uprave Centar Sarajevo, nakon što su na raskrsnici ulica Zagrebačka - Vrbanja, zadržali vozača i vozilo kojim je upravljao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (44)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak