Ministar Kurteš se nakon udesa skrio u haustor

Radiosarajevo.ba
Ministar Kurteš se nakon udesa skrio u haustor

Federalni ministar unutrašnjih poslovaPredrag Kurteš ipak je upravljao vozilom koje je učestvovalo u udesu 28. januara ove godine te je, nakon saobraćajke, pobjegao s lica mjesta.

Kako Oslobođenje javlja, Kurteš senakon udesa skrio u obližnji haustor; policija je, naime, pregledala snimke kamera iz centra grada, uključujući i Ulicu Valtera Perića.

Federalni premijer Nermin Nikšić nedugo nakon udesa izjavio je kako će Kurteš, potvrdi li istraga navode da je učestvovao u udesu, morati snositi odgovornost te da će on, kao premijer, poduzeti mjere.

Podsjećanja radi, udes se desio krajem januara, kada je Amina Hadžić, vozačica pola, automobilom udarila u VW golf V (M65-O-435), vlasništvo FMUP-a, u ulici Maršala Tita, u centru Sarajeva, ispred kafane 'Jagoda'.

Kurteš je prvo porekao kako je upravljao službenim vozilom, spekuliralo se da je vozio Adnan Zubović, zaposlenik MUP-a, no policijska istraga utvrdila je da upravo federalni ministar bio iza volana, pa će mu zbog napuštanja lica mjesta biti proslijeđena i prekršajna prijava.

Amina Hadžić u udesu je zadobila lakše povrede.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak