Ministar Baja ima rješenje: Nemojte jesti!

Radiosarajevo.ba
Ministar Baja ima rješenje: Nemojte jesti!


Poskupljuje hljeb, poskupljuje grijanje. Nadležni već mjesecima poručuju da je i voda davno trebala poskupjeti. Ipak, ne sekirajte se! Ministar trgovine u Vladi Federacije BiH Milorad Bahilj Baja (takav mu je nadimak na zvaničnoj stranici) ima rješenje.

„Štedite... Nemojte jesti“, kazao je Bahilj nakon što su ga novinari upitali kako će građani preživjeti najavljena poskupljenja. Bahiljevu ciničnu, nimalo duhovitu primjedbu zabilježila je kamera Face TV.

Kazao je to Bahilj upravo nakon sastanka sa direktorom BH Gasa Adnanom Kresom, s kojim je razgovarao o najavljenom poskupljenju gasa za 16 posto, odnosno poskupljenju centralnog grijanja u Sarajevu za preko 30 posto.

Milorad Bahilj Baja ministar je ispred Narodne stranke Radom za boljitak

Inače, portal Radiosarajevo.ba pokušao je kontaktirati gospodina Baju. U Ministarstvu trgovine FBiH, koje je u Mostaru, kazali su nam kako ministar danas nije tu, te da je na putu na sastanak u Sarajevo.

Istovremeno, u stranci Radom za boljitak ističu da će se o slučaju oglasiti u toku dana.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak