Milorad Dodik sve nervozniji: Održao obećanje i podnio krivičnu prijavu protiv Džaferovića

5
A. L.
Milorad Dodik sve nervozniji: Održao obećanje i podnio krivičnu prijavu protiv Džaferovića

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik podnio je krivičnu prijavu protiv drugog člana Predsjedništva Šefika Džaferovića.

Kako je ranije najavio, Dodk je krivičnu prijavu podnio "za zloupotrebu položaja i ovlaštenja" zbog Džaferovićevog jučerašnjeg, prema Dodikovom mišljenju, nelegitmnog učešća na Samitu o međunarodnoj krimskoj platformi, koji je organizovalo Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine.

Dodik je rekao da se radi o privatnom učešću Džaferovića i iznošenju stavova, te da je to "praksa bošnjačkih političara, čime se ruši BiH."

U automobilu smrti nije bila sama: Pogledajte fotografiju s mjesta pogibije Silvane Armenulić

Šta se dešavalo na sjednici Predsjedništva BiH: Džaferović pristao, Dodik tražio vanrednu sjednicu

"Po saznanju da je Džaferović dobio ovaj poziv, tražio sam vanredno sazivanje sjednice članova Predsjedništva BiH, koja je održana u utorak. Ranije, kada smo dobili najavu za tako nešto, rečeno je da se obavezno mora održati sjednica i da se zauzme stav. Džaferović nije našao za shodno da to učini", rekao je Dodik, dodajući da je tražio da se održi vanredna sjednica, što je i učinjeno i nije postignut konsenzus o njegovom učešću.

On je istakao da Džaferović, kao i Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH, mijenjaju raniju praksu i propisana pravila i situaciju pokušavaju da dovedu do svršenog čina.

"Nema niti jedne odluke za njegovo učešće, on krši Poslovnik o radu, krši Ustav BiH i sve to dovoljno govori o BiH", rekao je Dodik, naglašavajući da u BiH koriste ukrajinsku krizu kako bi se dodvorili strancima, a prije svega zapadnjacima, kako bi još više problematizovali situaciju u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak