Milorad Dodik se unervozio nakon suđenja: "Oni mene maltretiraju, oni su neustavni"

8
Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik se unervozio nakon suđenja: "Oni mene maltretiraju, oni su neustavni"

Danas, 28. augusta, je pred Sudom Bosne i Hercegovine nastavljeno suđenje protiv predsjednika bh. entiteta RS, Milorada Dodika, i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika RS-a, Miloša Lukića.

Suđenje je privuklo pažnju javnosti i medija, a ispred Suda su se okupili Miloradovi sateliti, koji su skandirali, aplaudirali i nosili transparent sa porukom: "Narod i Bog su uz Milorada svog".

Nakon završetka suđenja, Milorad Dodik obratio se novinarima i iznio ozbiljne optužbe na račun postupka. On je tvrdio da je suđenje montirano i da se radi o neosnovanom pritisku na sud da donese odluku koja je u skladu sa željama onih koji proces vode.

Milanović u obraćanju o priznanju Palestine: "Zašto Hrvatska šuti?"

Dodik je izjavio: "Mislim da je i današnje svjedočenje pokazalo koliko je ovo besmisleno i ukazalo je na to da se zaista radi o montiranom procesu. Oni koji su užurbano htjeli da ovaj proces završe sada vrše pritisak na sud kako bi sud odgovarajući njima ubrzavao ovu priču, a ne objektivnim okolnostima."

Dodik je dodao: "Ovdje ništa ne vrijedi ni činjenice ni dokazi, ovdje se samo fingira da oni imaju pravo da optužuju koga hoće i da rade šta hoće. Oni mene maltretiraju, oni su neustavni, kao što je nelegalan Schmidt, tako su nelegalni Sud i Tužilaštvo. Zasnivaju se na sili koju guraju SAD i ja sam žrtva njihovog nasilja."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak