Milorad Dodik: Isključenje SNSD-a je zatražio SDP

Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik: Isključenje SNSD-a je zatražio SDP

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) nije zvanično obaviješten da je isključen iz Socijalističke internacionale, izjavio je danas predsjednik te stranke MiloradDodik

SNSD (još nije) isključen iz Socijalističke internacionale

Socijalistička internacionala ima, kaže Dodik, svoje mehanizme i zato sve procedure dugo traju. On je dodao da SNSD ostaje na poziciji demokratskih ideja, te izgradnji društva socijalne pravde i prava

Nisam obaviješten, niti ovog trenutka znam o čemu se radi“, rekao je Dodik i dodao da postoje različite spekulacije, ali da je SNSD o navodnom isključenju iz Socijalističe internacionalen već ranije rekao svoj stav i ostaje pri njemu. 

Dodik ističe da je to "potpuno alogičan proces, koji je ranije pokrenula Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine". 

Prije pet godina je SDPBiH pokrenuo to pitanje, nakon što smo mi ušli u Vijeće ministara BiH, a tamo se tada nalazila i SDA, za koji su tvrdili da je desna politička partija i da je SNSD, kao članica Socijalističke internacionale, prekršila kodeks, jer smo ušli tada u savez s SDA, HDZ-om. Tražili su da se mi sankcionišemo“, rekao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci. 

Dok je u međuvremenu, kako kaže, trajala ta procedura, pokazalo se da je "upravo SDPBiH ušao s tim istim partijama u koaliciju i samim tim devalvirao svoj prethodni zahtjev", objavila je novinska agencija Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak