Milakovići kod Banjaluke: Suprugu usmrtio kuhinjskom daskom

Radiosarajevo.ba
Milakovići kod Banjaluke: Suprugu usmrtio kuhinjskom daskom

Sedamdesetosmogodišnji Vaskrsija Milaković iz potkozarskog zaseoka Milakovići kod Banje Luke ubio je u nedjelju u porodičnoj kući suprugu Slavku (75). Nakon zločina, Milaković je pozvao rođaka, koji je u na podu u kući zatekao tijelo 75-godišnje žene, te pozvao policiju, piše Oslobođenje.

Dolaskom na mjesto zločina pripadnici CJB-a Banja Luka - Sektor kriminalističke policije, obavili su uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva Slobodan Salić, koji je naložio preduzimanje svih potrebnih istražnih radnji i mjera na rasvjetljavanju ovog događaja, te da se izvrši obdukcija tijela žene.

Tokom uviđaja ustanovljeno je da je Vaskrsija Milaković svoju suprugu usmrtio sa više udaraca po glavi, koje joj je zadao kuhinjskom daskom za rezanje mesa i povrća.

Nakon uviđaja, tijelo žene prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu Republike Srpske radi obdukcije, a Vaskrsija Milaković je uhapšen i priveden na saslušanje u policiju. Danas je on uz izvještaj o teškom ubistvu, predat u nadležnost Okružnom tužilaštvu Banja Luka, odakle su saopštili da će uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Zašto je 77-godišnjak usmrtio svoju tri godine mlađu suprugu danas nije bilo poznato. Oni su, kako saznajemo, živjeli sami. Prema riječima mještana zaseoka Milakovići, Vaskrsija je bolestan i senilan, a navodno je imao perioda kada je se gubio, a Slavka mu je pomagala. U posljednje vrijeme bolest je, prema njihovim riječima, uznapredovala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak