Mija Martina Barbarić poručila: Nisam fašista, ja sam veliki domoljub!

Radiosarajevo.ba
Mija Martina Barbarić poručila: Nisam fašista, ja sam veliki domoljub!

Mija Martina Barbarić, glasnovogovornica Federalnog ministarstva za turizam i okoliš, koja se krajem prošlog mjeseca našla u središtu skandala nakon što je pružila otvorenu podršku hrvatskom fudbaleru Josipu Šimuniću ispisujući na Facebook-u status 'Za dom spremni', obratila se javnosti otvorenim pismom koje prenosi portal Republika.info.com.

Prenosimo samo dijelove pisma koje u cjelini možete pročitati na spomenutom portalu.

''Nakon ovih desetak dana, svašta se izdogađalo, istina, čak i preraslo u nešto puno veće od mog statusa koji je u krajnju ruku bio dobronamjeran, pun ljubavi, za domovinu, za obitelj i za nešto za što se vrijedi boriti - za dom. Hrvatska je kao i Bosna i Hercegovina moja domovina i moja zemlja. Svi koji su toliko glasno pljuvali po meni, i govorili o svom tzv.domoljublju ja vjerujem da su i oni za dom spremni! Ja nisam nikakav fašista kako su me okarakterizirali, niti sam ikada bila, ali veliki domoljub jesam. Zasmetalo je mnogima što nisam rekla što mrzim, već što sam rekla što volim. Tu je problem nastao. Zahvaljujem se svima koji su me podržali, jer su samim tim ustvari podigli svoj glas i za svoju slobodu govora, da vas se ne diskriminira i linčuje ako ne mislite poput ostalih...''

''Ako se Maja Čengić Miralem nije slagala samnom, nitko joj pravo nije uskratio da kaže to, ali da si uzme za pravo da bude netko tko će i suditi, kopirati nešto što je opet, koliko toliko privatno i nečije vlasništvo na profilu, proslijediti to medijima, glumiti  tzv.zviždača, pljuvati po mojoj obitelji, ima netko Veći tko će to učiniti. Odgajana sam kao katolkinja, i učena sam da ne želim zlo drugima. Da me se naziva fašistom, nema razloga, jer i pozdrav koji sam koristila ponavljam nije fašistički - Niti postoji zakon koji to dokazuje ili zabranjuje.

I ja osuđujem sve zločine koji su pojedinci uradili, ne generalizirajući da svu svi isti, jer nisu. Al isto tako zapitala bih se jel smrt fašizmu-govor mržnje. Ipak se spominje riječ smrt, i svima koji su bili protivnici tog mišljenja se bez suđenja oduzimao život. Zar treba mrziti sve Hrvate jer su podržali pozdrav koji je stariji i od Ante Pavelića i od njegovih nedjela? Da, kažem sve Hrvate, jer su mi ovih dana objašnjavali da u BiH neću imati problema samo ako kažem da sam Bosanka ili Hercegovka katoličke ili neke druge vjeroisposvjesti..

Jasno i glasno ću ponoviti ono što oduvijek znam, a to je da sam prvo Hrvatica, pa onda katolkinja i Hercegovka'', napisala je Mija Martina Barbarić između ostalog u pismu objavljenom na portalu Republikainfo.co.net.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak