Meteorolozi za naredne dane najavljuju 42 stepena. Evo gdje će biti najgore u Bosni i Hercegovini

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi za naredne dane najavljuju 42 stepena. Evo gdje će biti najgore u Bosni i Hercegovini

U Bosni i Hercegovini u subotu, 10. augusta, pretežno sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 11; Sokolac 14; Srebrenica 15; Bugojno 17; Sarajevo 18; Bihać, Livno i Prijedor 19; Banja Luka, Doboj, Sanski Most, Široki Brijeg, Tuzla i Zenica 20; Bijeljina 22; Gradačac 23; Trebinje 24; Neum 27; Mostar 30°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C, na jugu zemlje do 39°C.

Haos u Beogradu: Automobilom naletjeli na demonstrante, Vučić najavio vanredno obraćanje  

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 33°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Jutarnji sati će biti ugodniji, izraženije u unutrašnjosti zemlje. Sa porastom temperatura zraka, u drugom dijelu dana poželjno je umanjiti aktivnosti, obzirom da će biti vruće i sparno. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja, naročito na izletištima i planinama. Mjestimični nedostatak svježine u noći,naročito na jugu zemlje mogao bi u urbanim sredinama također uzrokovati probleme sa snom.

Objavljena je prognoza do srijede:

U nedjelju 11.8.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 26°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38°C, na jugu zemlje do 40°C. 

U ponedjeljak 12.8.2024. u Bosni i Hercegovini sunčano i vruće. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 22°C, na jugu zemlje do 27°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 40°C.

Najveća javna tajna u Italiji poprima sramotne razmjere: Traže minimum 30 € po 'hrvatskom receptu'

U utorak 13.8.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. U poslijepodnevnim satima se očekuje umjereno povećanje oblačnosti. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 22°C, na jugu zemlje do 27°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 35 i 40°C, lokalno na jugu, sjeveru i centralnim područjima do 42°C. 

U srijedu 14.8.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Usljed razvoja oblačnosti u poslijepodnevnim satima u Bosni su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 27°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 35 i 40°C, lokalno na jugu, sjeveru i centralnim područjima do 42°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeoroškog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak