Meteorolozi objavili prognozu sve do 17. juna: Mnogima se neće svidjeti

1
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu sve do 17. juna: Mnogima se neće svidjeti

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je danas, 3. juna, srednjoročnu prognozu za period od naredne dvije sedmice, do 17. juna ove godine.

Nestabilno vrijeme kao da se ustalilo u Bosni i Hercegovini, poručili su: "U Bosni će i idućih dana, a naročito na sjeveru zemlje biti čestih pljuskova i grmljavine, lokalno i izraženijih. Nestabilne vremenske prilike u narednim danima pratiće i porast temperature zraka uz pojačan osjećaj sparine. Na jugu Hercegovine više sunčanih intervala sa malom vjerovatnoćom za padavine."

Od četvrtka (6.juna) na čitavom prostoru naše zemlje izgledna je stabilizacija vremena. U jutarnjim satima u kotlinama i duž riječnih tokova moguća je slaba magla. Minimalne temperature zraka varirat će između 14°C i 20°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 22°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 25°C i 30°C, u Hercegovini do 32°C. Od petka (7. juna ) moguće su maksimalne temperature u Bosni do 32°C, a u Hercegovini do 34 °C.

EURO 2024 | Elvir Baljić: "Turska može još više, Nijemce i Špance vidim u samoj završnici"

Dugotrajne stabilizacije neće biti, tako da se nove padavine prognoziraju početkom sljedeće sedmice (od 10. juna). U centralnim planinskim područjima Bosne padavine su moguće i dan ranije. Prema prognoznim modelima nestabilne vremenske prilike zahvatiće centralna, istočna i djelimično južna područja zemlje.

Jutarnja temperatura u Bosni uglavnom između 12°C i 17°C, u Hercegovini do 18°C. Najviša dnevna temperatura od 20°C do 25°C, jugu zemlje do 27°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak