Meteorolozi iz BiH upozoravaju: "Doći će do naglog zahlađenja, očekuju se obilne padavine"

2
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi iz BiH upozoravaju: "Doći će do naglog zahlađenja, očekuju se obilne padavine"

Hidrometeorološki zavod RS upozorio je da se u subotu, 28. septembra, očekuje nagla promjena vremena uz jaku kišu i povremeno jak vjetar, te da je na sjeverozapadu moguća pojava bujičnih voda.

"Obilne padavine se očekuju u noći i u prvom dijelu subote na sjeverozapadu od 30 do 60 milimetara po kvadratnom metru, a lokalno može pasti i više od 70 milimetara po metru kvadratnom", navode iz Hidrometeorlološkog zavoda.

Na sjeverozapadu je zbog obilnih padavina u kratkom periodu moguća pojava i porast bujičnih vodotokova, problemi sa padavinskim vodama i oticanjem vode u urbanim zonama.

Kovanica od dva eura vam može donijeti pravo bogatstvo: Vrijedi oko 5.000 KM

Meteorolozi upozoravaju i na povremeno jak vjetar, a očekivani udari su od 30 do 50 kilometara na čas, lokalno i do 60 kilometara na čas na sjeverozapadu.

"Doći će do naglog zahlađenja. Maksimalna temperatura vazduha sutra iznosiće od 21 na zapadu do 30 stepeni na istoku, gdje se početak padavina očekuje tek u kasnijim popodnevnim satima", navode iz Hidrometeorološkog zavoda.

Hladnije vrijeme bit će i tokom nedjelje, 29. septembra, kao i početkom naredne sedmice. Nove slabije padavine očekuju se u nedjelju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak