Merhamet je stariji od mnogih država

Radiosarajevo.ba
Merhamet je stariji od mnogih država

Ministar vanjskih poslova Republike Turske Ahmet Davutoglu posjetio je jutros HO „Merhamet“ MDD u Sarajevu u pratnji svoje porodice, saradnika i ambasadora Turske u BiH Vefahana Ocaka. 

Ministar Davutoglu je ukazao na izuzetan značaj „Merhameta“ u historiji bošnjačkog naroda i naglasio da je ova organizacija starija od mnogih država. 

" Mi ćemo se truditi da budemo uvijek uz Merhamet i pružit ćemo mu podršku - kazao je Davutoglu, koji je tokom posjete uručio „Merhametu“ vrijednu ličnu hediju. 

Predsjednik MDD „Merhamet“ Hajrudin Šahić zahvalio se ministru Davutogluu na podršci i kontinuiranoj pomoći Republike Turske „Merhametu“ i Bosni i Hercegovini. 

Najavljena je i zajednička akcija pomoći narodu Somalije. 

Naglašeno je da su u proteklom periodu Vlada Republike Turske i humanitarne organizacije iz te zemlje u „Merhametu“ prepoznale partnera. Ta saradnja, na obostrano zadovoljstvo, dala je mnoge značajne rezultate kroz realizaciju brojnih zajedničkih projekata za pomoć najugroženijima u BiH i izvan nje. 

Potvrda takve saradnje je i posjeta ministra Davutoglua koja, kako je sam naglasio, znači punu podršku „Merhametu“ u njegovim daljim aktivnostima, saopćeno je iz Pres-službe HO "Merhamet" MDD.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak