Međureligijsko vijeće BiH: Zahvalnica Kačavendi

Radiosarajevo.ba
Međureligijsko vijeće BiH: Zahvalnica Kačavendi

U četvrtak, 6. decembra u Sаrаjevu, u prostorijаmа Međureligijskog Vijećа (MRV) u Bosni i Hercegovini, održаnа je 65. redovnа sjednicа Skupštine Vijeća, javlja Katolička tiskovna agencija (KTA).
Na sjednici su prisustvovаli: predsjednik MRV BiH kаrdinаl i nаdbiskup metropolit vrhbosаnski Vinko Puljić, episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije, muftijа sаrаjevski Husejin ef. Smаjić i predsjednik Jevrejske zajednice BiH Jakob Finci

Na samom početku sjednice, članovi Skupštine Međureligijskog vijeća u Bosni i Hercegovini su zaželjeli dobrodošlicu novom članu Skupštine MRV-a, njegovom preosveštenstvu Grigoriju, episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom koji će predstavljati Srpsku pravoslavnu crkvu u Skupštini MRVBiH.

Članovi Skupštine Vijeća su potpisali Zahvalnicu, Njegovom preosveštenstvu, Vasiliju Kačavendi, episkopu zvorničko-tuzlanskom za njegov dugogodišnji doprinos razvoju međureligijskog dijaloga u BiH.

Međureligijsko vijeće podržava naredni skup učesnika i organizatora konferencije „Živjeti zajedno je naša budućnost“, zakazan za 17. decembar u Parlamentarnoj skupštini BiH. Također je podržan i skup talijanske organizacije Beati i costruttori di pace koji će se održati od 8 do 10. decembra ove godine, piše KTA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak