Maratonci iz Vukovara stigli do Srebrenice

Radiosarajevo.ba
Maratonci iz Vukovara stigli do Srebrenice


Četvorica ultramaratonaca pretrčali 227 kilometara od Vukovara do Srebrenice, kako bi odali počast žrtvama ratnog zločina na Ovčari, te žrtvama genocida u Srebrenici.

Ultramaraton je organiziralo Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatske Ive Josipovića.

Ultramaraton su istračala četiri hrvatska branitelja, Mladen Hodak i Duško Štrbac iz Zagreba, Elvir Rakipović iz Osijeka i Mirsad Veladžić iz Daruvara.

Ispred Memorijalnog centra Ovčara krenuli su ujutro 6. jula, a danas stigli u Srebrenicu.

Mirsad Veladžić iz Daruvara je umirovljeni dočasnik HV, branitelj domovinskog rata i ima 53 godine. Ranjen 1992. u selu Kusonje kod Pakraca te je HRVI 40 posto.

Duško Štrbac iz Zagreba, umirovljeni dočasnik HV je dragovoljac domovinskog rata i ima 51 godinu. Ranjen u Pakracu 11. decembra 1991. i 50-postotni je invalid. Brat je poginulog branitelja; 2007. istrčao je rutu od Škabrnje do Bleiburga te pet puta ultramaraton od Zagreba do Vukovara – Ovčare.

Mladen Hodak iz Zagreba, djelatnik T-coma, ima 45 godina. Istrčao je maraton od Škabrnje do Bleiburga 2007. te dva puta ultramaraton od Zagreba do Vukovara – Ovčare.

Elvir Rakipović iz Osijeka je umirovljeni časnik HV-a, dragovoljac domovinskog rata i ima 41 godinu. Ranjen u Ernestinovu 21. novembra 1991. Invalid je HRVI (20 posto). Još drži aktualni rekord HV u trčanju na 100 km istrčan u Švicarskoj - Bielu 1999.  Šest puta je istrčao ultramaraton od Zagreba do Vukovara – Ovčare te od toga pet puta bio na pobjedničkom postolju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak