Maraton od Širokog do Zagreba u čast Gojka Šuška

Radiosarajevo.ba
Maraton od Širokog do Zagreba u čast Gojka Šuška

Jeste li spremni trčati, uz povremene pauze, od Širokog Brijega do Zagreba? Jeste li spremni prijeći pješice preko 300 kilometara u čast Tuđmanovog ministra odbrane Gojka Šuška, na 13. godišnjicu njegove smrti? 
 
Spreman je poznati ultra-maratonac Aleksandar Aco Golo. U organizaciji zajednice udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Ramsko-Neretvansko-Humske županije i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a Herceg Bosne Hercegovačko-neretvanske županije, on će prijeći ovu razdaljinu.
 
Načelnik opštine Široki Brijeg Miro Kraljević primio je predsjednike ove dvije organizacije, Zorana Zovku i Stjepana Matića. 


 
Zovko i Matić upoznali su načelnika Kraljevića o tijeku priprema organizacije maratona pod nazivom „Da se ne zaboravi“, a koji se organizira u povodu 13. godišnjice smrti Gojka Šuška ministra obrane Republike Hrvatske. 
 
Maraton kreće u četvrtak 28. aprila 2011. u 9 sati ispred rodne kuće Gojka Šuška na Širokom Brijegu. U pratnji širokobrijeških športaša maraton će se na kratko zaustaviti kod spomenika Gojku Šušku u središtu Širokog Brijega, gdje će maratonce ispratiti i kratko se nazočnima obratiti Općinski načelnik Miro Kraljević, nakon čega će biti nastavljen prema Imotskom sve do Trilja od kuda će se krenuti drugi dan (29.4.2011.). 
 
Dolazak u Zagreb, ispred crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Dubravi, je predviđen 3. maja 2011. na 13. godišnjicu smrti ministra obrane Republike Hrvatske Gojka Šuška.
 
Šušak je podsjetimo, uz Tuđmana, Červenka, Gotovinu, Markača i druge, u haaškoj presudi Gotovini i Markaču označen kao učesnik udruženog zločinačkog poduhvata protjerivanja Srba iz Hrvatske tokom akcije Oluja 1995. godine.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak