Maloljetnik izvršio samoubistvo kalašnjikovim

Radiosarajevo.ba
Maloljetnik izvršio samoubistvo kalašnjikovim


Game over
(Kraj igre) je posljednja poruka koju je prijateljima na društvenoj mreži Facebook ostavio 15-godišnji J. P. iz sela Podhum kod Livna prije nego što je u nedjelju počinio samoubistvo ispalivši sebi metak u čelo iz automatske puške kalašnjikov, piše Dnevni avaz.

„Policiju je nazvao mještanin sela Podhum u nedjelju oko 21.40 sati je, te kazao da u pomoćnom objektu, koji se nalazi uz njegovu porodičnu kuću, zatekao beživotno tijelo maloljetnog J. P. U mrtvačnici Kantonalne bolnice Livno je prema naredbi dežurnog tužioca obavljena obdukcija tijela kojom je utvrđeno da je riječ o samoubistvu. Policija zna i za poruku koju je objavio na Facebooku, ali više detalja o ovom slučaju ne možemo davati“, rekli su dnevnom listu u MUP-u Livanjskog kantona.

Prema pisanju lista, tijelo dječaka pronašli su vlasnici kuće koji su krenuli u tom momentu nahraniti piliće u štali, a koji su inače komšije i rođaci dječakove porodice. Šokirani prizorom, odmah su pozvali policiju i Hitnu pomoć.

Kalašnjikov iz kojeg se dječak ubio navodno je staro ratno trofejno oružje i nikome nije poznato kako ga je dječak pronašao u štali, gdje je godinama nedirnuto stajalo.

Roditelji dječaka godinama žive u Njemačkoj, a on je živio s bakom i djedom. Motiv zbog čega je dječak odlučio okončati život nikom nije poznat.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak